Led nummer 12 – Fredsdalen

– upptäck MTB Hjulsjös nya natursköna cykelled!

Det senaste tillskottet i MTB Hjulsjös utbud av mountainbikeleder är led nummer 12. Föreningen har fått mycket beröm utformningen och framför allt för den natursköna sträckningen. Leden går genom en sagolikt vacker tallskog. Skogen växer i mager sandjord vilket skapar en säregen miljö. Under och mellan tallarna breder vitmossa ut sig. Eftersom jorden är mager växer ingen sly. Tallarna är inte stora, men mycket gamla.

Nyligen gavs boken ”Sveriges bästa stigcykling” av författaren Aron Gococh ut på förlaget Calazo. I boken får du enligt förlaget konkreta turförslag med det allra bästa som varje område har att erbjuda. Kriterierna för urvalet i boken är att varje område måste ha så pass många roliga stigar i så pass vackra miljöer att de är värda en längre resa. Alla stigar i boken ger dig stora upplevelser och minnen för livet.

I boken skriver författaren om lederna i Hjulsjö – som alltså platsar bland de bästa i Sverige!

Välkommen till Hjulsjö!

mtbhjulsjo.se

visithellefors-grythyttan.se/mtbhjulsjo

Bergslagen cykling