Nyrenoverad Tombola-kiosk lyfter Hällefors centrum

Ni kanske har märkt att den klassiska Tombola-kiosken i Hällefors centrum har fått en ansiktslyftning. Det är Günther Heydorn från Korpen i Hällefors som renoverat kiosken. Renoveringarbetet blev klart i augusti. Günther berättar att BoAB (Hällefors bostads AB) har sponsrat renoveringen med material.

Renoveringen har gjorts varsamt med syfte att bevara dess ursprungliga och ”kultiga” stil. Idag är det Korpen som driver och förvaltar kiosken, men klubbmärkena från bandyklubben HBK och fotbollsklubben HAIF har givetvis fått vara kvar. Günther berättar att hans frus morfar Axel Modig, som var med vid grundandet av HAIF 1922 också deltog vid byggandet av kiosken.

Sedan nyöppnandet har kiosken varit ett populärt besöksmål då kiosken hållits öppet för lottförsäljning. Till den ringa summan av 200 kr kan kiosken även bokas och hyras av andra föreningar. Föreningar/organisationer som bokat kiosken är bl.a. Hällefors IK, Hällefors-Hjulsjö församling och PRO.

Med början första advent och sedan varje lördag till och med den 19 december kommer Korpen att driva sitt klassiska skinklotteri i kiosken. Det kommer att lottas ut ca 40-50 priser. Hur många av dessa som är skinkor kan inte Günther svara på i dagsläget.

Emil Lundkvist

Vill er förening boka kiosken? Kontakta Korpen i Hällefors!

Günther Heydorn, ordförande: 070-609 39 01