Vandra

Den här sidan är under uppbyggnad. Saknar du något eller har du några frågor! Tveka inte att kontakta oss på Hällefors turistinformation! Du hittar kontaktuppgifter under rubrikmenyn ”Bra att veta”.

Hurtigtorpet

Vid Hurtigtorpets motionscentral finns det motionsspår från 1,5 kilometer till 15 kilometer. Vintertid finns det snökanon och elljusspår. Serviceanläggningen innehåller dusch, toalett och bastu.

För mer information se Hällefors löparklubbs hemsida: www.halleforslk.se

Postleden

Postleden är en 56 kilometer lång vandringsled som binder samman Silverleden och Bergslagsleden. Leden går genom fem vilda naturreservat – Ställbergsmossen, Kaljoxadalen, Nittälvsbrännan, Genstigs­brännan och Ljustjärnsskogen. Postleden är uppdelad i fyra etapper. Hurtigtorpet är startplats för Postleden.

Silverleden

Silverleden är en 65 kilometer lång vandringsled med start och mål vid Hurtigtorpet i Hällefors. Den går genom trakter där silverbrytningen var omfattande under 1600-talet. Leden har bitvis storkuperad terräng med prägel av norrlandsnatur och har gott om sjöar och vattendrag. Hurtigtorpet är startplats för Silverleden.